THAI GREEN CURRY

INGREDIENSER

1 hel Label rouge gårdsmajskyckling
3 msk grön curry pasta
1/2 dl limesaft
4 vitlöksklyftor, pressade
1 msk riven ingefära
1 dl färsk koriander, grovhackad
2 msk sesamolja
1 burk kokosmjölk
2 dl kokoschips
1 dl rostade cashewnötter
2 röd chili, tunt skivade

Förberedelser

Lägg currypastan, vitlök, limesaft, ingefära och koriander i en matberedare och mixa ihop.

Stycka gårdsmajskycklingen i 10 bitar med ben och gnid in den med sesamoljan och sedan med currypasta-smeten. Lägg den i en plastpåse och låt marinera i kyl minst 2 timmar.

Lägg sedan upp bitarna på en djup ugnsfast form och ställ i ugn på 200 grader ca 25 minuter.

Häll i en burk kokosmjölk över kycklingen och fortsätt tillaga den i ugnen ca 20 minuter. Kontrollera att kycklingen är klar ända in till benet.

Rosta kokoschipsen och cashewnötterna på en torr plåt i ugn på 180 grader ca 6 minuter och strö över kycklingen.

Servera med en sallad gjord på en blandning av blad, tunt skivade grönsaker och koriander samt nykokt jasminris.