LABEL ROUGE

Ofta efterhärmad, men aldrig uppnådd… Label Rouge är en officiell beteckning som garanterar produkternas höga kvalitet. I klarspråk betyder det en ojämförlig upplevelse av smak och konsistens av både kyckling och ägg från Label Rouge.  Hur kan man uppnå en så hög kvalitet? Samtliga produktionssteg omfattas av strikta specifikationer som är särskilt krävande vad gäller djurens välmående.

LABEL ROUGE, HÅLLBAR UPPFÖDNING

Djuruppfödare av Label Rouge fåglar tillämpar ett hållbart lantbruk. De föredrar foder som är både nyttigt och naturligt för matning av djuren. För att ombesörja djurens hälsa väljer de i första hand växtbaserade alternativa behandlingsmetoder för djur, som till exempel eteriska oljor och homeopatiska preparat.

Läs mer på

LABEL ROUGE ÄR OCKSÅ…

VÄLMÅENDE

Uppfödda utomhus så har våra fåglar för både ägg- och köttproduktion, under dagtid, året runt, tillgång till stora skuggiga utrymmen i skydd av träd. Under natten har fåglarna åtkomst till hönshus som är försedda med luckor, som ser till att ett maximalt antal djur inte överskrids. Inomhus tillämpas i allmänhet golv-uppfödning på ströbädd och/eller på galler för ankuppfödning.

SAKKUNSKAP, ENGAGEMANG

Djuruppfödarna från Label Rouge ägnar sin vardag åt att sköta om sina djur och att säkerställa att de befinner sig vid god hälsa. Engagemanget från dessa kvinnor och män är mer än bara ett löfte. Det visar sig bland annat i respekten för produktionsvillkoren som är fastställda i specifikationerna. Engagemanget fastställs genom kontroller, oavsett om de är interna eller externa (realiserade av en oberoende certifierande organisation eller av en statlig myndighet).